Logotipo de la Foguera Florida Portazgo

Foguera Florida Portazgo

Patrocinadors

  • Puerta de Alicante
  • Coca - Cola
  • Iluminaciones Portes
  • Grúas Curt
  • COES, S.L.
  • ATES
Et trobes a:  Inici   Coneix la nostra festa

Coneix la nostra festa

Per a arribar a voler a una festa és imprescindible entendre-la, i per a entendre-la és necessari conéixer-la. Els elements que la conformen, les seues peculiaritats, les seues tradicions, la seua gent. Una festa són moltes coses xicotetes i grans que amalgama per a formar un tot.

Les Fogueres de Sant Joan no pot ser d’una altra manera. No són només els monuments fets amb fusta i cartó, plantats "al mig" del carrer durant cinc dies per a després cremar-los. Açò seria una visió molt simplista del que és la Festa.

Perquè una festa perdure en el temps ha de tindre alguna cosa que enganxe la gent i que faça que, any rere any, es torne a repetir. Perdurar en el temps fa d’una festa que aassolisca personalitat pròpia i que eixes xicotetes coses que un dia van succeir o van sorgir de forma espontània, i que es van quedar en la retina i memòria del poble, es convertisquen en tradicions i passen a formar part de la idiosincràsia de la festa.

S'ha de dir que Les Fogueres de Sant Joan no duren tan sols cinc dies sinó 365 dies. Les activitats de les diferents Comissions de Fogueres i les de la Federació de Fogueres, es desenvolupen al llarg de tot l’any. Mascletaes, festes populars, actes al nadal, etc, activitats on tot aquell que ho desitge es pot acostar i participar en elles. N'està ple tot el calendari des del dia 25 de juny, fins al dia 24 de juny de l'any següent. Les Fogueres de Sant Joan no és una festa tancada, circumscrita als comissionats de Les Fogueres, sinó oberta al barri i a la gent en general: "La festa es fa per al veïnat i les amistats".

Amb esta secció de la nostra pàgina Web, invitem a tot aquell que no conega la nostra Festa, a conéixer-la i que tinga una primera aproximació d’alguns dels components més importants que la formen. D’esta manera, pretenem que l’entenga i que l’arribe a estimar.

Foto de la cremà

    

Foguera Florida Portazgo

Carrer Cefeu, 6

03006 Alacant

©2011 - Foguera Florida Portazgo

secretaria@foguerafloridaportazgo.es