Logotipo de la Foguera Florida Portazgo

Foguera Florida Portazgo

Patrocinadors

  • COES, S.L.
  • ATES
  • ISJOMA, S.L.
  • Clínica Dental Aldebarán
  • Divina Locura
  • Iluminaciones Portes
Et trobes a:  Inici   Coneix la nostra festa   La palmera

La palmera

És la nit del dia de Sant Joan, 24 de juny. Si ens fixem un poc, veurem com la gent del nostre voltant està sopant, entre bromes i rialles, com si res fóra a succeir en a penes un parell d’hores. Les 12 de la nit és l’hora assenyalada perquè comence la cremà, el ritual de cremar les fogueres.

Foto de l'Ajuntament amb la Palmera

Quan s’aproxima esta hora, podem observar un cert nerviosisme entre els comissionats, uns van, altres vénen, un li pregunta a un altre: “Està ja tot llest?” L’altre li contesta: Sí, ja hem anat a per la gasolina i estem preparant-la.

Foto de la Palmera coronant la muntanya Benacantil

Esta contestació ens pot deixar un poc desconcertats, però si pensem bé, ningú pot creure’s que amb tan sols una traca, quatre petards i mitja dotzena de garlandes de foc s'hi cremarà una foguera de 25 metres d’alçària. Fa falta una “ajudeta” perquè el foc prenga tota la fusta i el cartó.

Uns deu minuts abans de les 12, podem observar com la gent s’alça dels seus seients i es dirigix cap a certs llocs concrets on es reunixen tots mirant cap a un mateix lloc: al castell de Santa Bàrbara. Tots parlen i comenten les seues coses però no perden la formació mirant el castell.

De sobte algú diu: “És el primer!”, es va fent el silenci i les mirades busquen el segon avís. Ací està!, es veu la resplendor del coet i segons més tard sentim el seu lament. S’apaguen les llums que enllumenen la muntanya del Benacantil i sorgix el tercer i últim missatger del que succeirà.

Es fa el silenci… i des del cim del castell s’eleven centenars de coets que, en tan sols dos segons creen una immensa “Palmera” de llum i de foc que cobrix el castell. És l’anunciadora que pot donar començament la Cremà.

Abans que acaben d’apagar-se els últims calius de la palmera, ja es comença a sentir en tots els racons de la ciutat les traques que hi encendran les fogueres. Són tan sols uns segons, però mai digues: Ja està?, perquè la Palmera és simplement el començament d’una nit màgica.

    

Foguera Florida Portazgo

Carrer Cefeu, 6

03006 Alacant

©2011 - Foguera Florida Portazgo

secretaria@foguerafloridaportazgo.es