Logotipo de la Foguera Florida Portazgo

Foguera Florida Portazgo

Patrocinadors

 • Grúas Curt
 • Vectalia Servicios
 • ISJOMA, S.L.
 • ATES
 • COES, S.L.
 • Divina Locura
Et trobes a:  Inici   Pentinat de la dona   Pentinat segle XVIII

Pentinat segle XVIII

A continuació, es realitza una breu explicació de com confeccionar el rodet del segle XVIII:

Ejecución:

 1. Peinar tot el cabell cap arrere per a realitzar una cua central baixa a uns huit centímetres del naixement del bescoll i subjectar amb un elàstic.
 2. Pasar el rascamonyo entre l’elàstic i la pell perquè quede bé pressionat.
 3. De la cua, seccionar dos flocs per a realitzar un cordó retorçut i subjectar l’extrem amb un elàstic xicotet. Enrotllar el trenat en forma de huit al voltant de la cua i el rascamonyo subjectant-ho amb clips.
 4. Con la resta de la cua seleccionar flocs que retorcent-los es van subjectant al voltant del cordó inicial, intentant ampliar tot el possible la dimensió del rodet. Cada metxa retorçuda anirà en direcció oposada a l’anterior (si el primer enrotllat el passem per la dreta, el següent es portarà per l’esquerra)
 5. Per últim, afegir una trena postissa al voltant del rodet tenint en compte que la forma del mateix ha de ser ovalada horitzontal i la zona alta del rodet ha de quedar el més neta possible.

Trucs:

Si no és prou llarg o té densitat de cabell:

Quan estiga feta la cua i el cordó principal es poden afegir caps de cabell postís per als enrotllables posteriors ja que es poden subjectar des de la zona del bescoll i el mateix floc oculta la subjecció del postís.

Si en l’acabar el rodet s’aprecien molts cabells solts dels trenats:

Se pot col·locar abans de col·locar l’última part del rascamonyos, un ret invisible que si ho admet se li donaran dos voltes, permetent amb l’ajuda de clips i agulles de ganxo donar-li l'acabament i forma que ha de tindre amb la màxima subjecció.

Font: José Martínez Peluqueros

    

Foguera Florida Portazgo

Carrer Cefeu, 6

03006 Alacant

©2011 - Foguera Florida Portazgo

secretaria@foguerafloridaportazgo.es