Logotipo de la Foguera Florida Portazgo

Foguera Florida Portazgo

Patrocinadors

  • Coca - Cola
  • Grúas Curt
  • ATES
  • Puerta de Alicante
  • Divina Locura
  • Clínica Dental Aldebarán
Et trobes a:  Inici   Coneix la nostra festa   Festa en el carrer

Festa en el carrer

Foto d’una revetla en les nits de festa

Quan diem que Alacant està en festa, esta frase cobra la seua màxima expressió en les Fogueres de Sant Joan. No hi ha lloc a la ciutat d’Alacant on no podem veure una foguera plantada, que no faça olor a pólvora després d’una traca o que no se senta una cercavila amb els comissionats de la foguera ballant i rient davant de la banda de música. Les festes de les Fogueres de Sant Joan són unes festes que es viuen al carrer. No sols durant el dia sinó, sobretot, durant les nits càlides del mes de juny.

El clima d’esta terra fa que l’activitat festera es concentre a la nit. De seguida podem veure com, segons la llum solar minva, creix el nombre de persones que es concentra en els carrers de la ciutat. No importa el barri, la ciutat sencera es convertix en un enorme “recinte firal” on brolla festa per qualsevol dels seus racons.

Foto d’una menjar de germandat

La música de les Barraques i dels Racós Foguerils muntats als carrers, de seguida ens orienta cap a la diversió. Música i ball, acompanyat, per què no, d’una beguda refrescant que ens ajuda a passar la nit. Ningú pot sentir-se foraster en esta terra que tradicionalment acull a tota la gent.

Cada un pot triar com desitja participar en la festa. Podem anar passejant i fer un recorregut pels diferents racós i barraques, sopant en un bon restaurant o bé en qualsevol dels quioscos que es munten per a tal menester; per a acabar, amb les primeres llums del dia, menjant un xocolate amb xurros, per allò de no anar-se’n al llit amb l’estómac buit, que els despertars després són roïns.

També podem optar per llogar una taula en qualsevol dels Racós de les diferents Comissions de Fogueres que es munten a l’aire lliure, ningú et preguntarà pel teu origen. En ells, podem participar i integrar-nos en la festa, amb la gent del barri i d’altres parts, no sols de la ciutat sinó del país. Només hi ha un objectiu, el desig de divertir-se. Després d’un bon sopar, passarem a la tertúlia fins que la música ens faça alçar-nos per a ballar de forma desinhibida fins que el cos aguante.

Les Fogueres de Sant Joan, són festes que es viuen al carrer, ja siga de dia o de nit, on tots podem participar de totes maneres. La festa està ací, no hem d’anar a buscar-la, ella ve a nosaltres, perquè tots la fem.

    

Foguera Florida Portazgo

Carrer Cefeu, 6

03006 Alacant

©2011 - Foguera Florida Portazgo

secretaria@foguerafloridaportazgo.es