Logotipo de la Foguera Florida Portazgo

Foguera Florida Portazgo

Patrocinadors

  • Grúas Curt
  • COES, S.L.
  • Puerta de Alicante
  • Divina Locura
  • Clínica Dental Aldebarán
  • ISJOMA, S.L.
Et trobes a:  Inici   Indumentària   Vestit de nóvia alacantina

Vestit de nóvia alacantina

Este vestit està reservat el seu ús exclusivament a les Belleses i Dames d’Honor de tots els districtes de Fogueres, tant majors com infantils, així com a la Bellesa del Foc i les seues Dames d'Honor. En el vestit de nóvia alacantina és obligatori l’ús de la banda acreditativa del càrrec.

Sinagües

De fil o cotó, amb ampli vol repartit per igual. Adornades amb volants i randes.

Falda

De gran vol, llarga (a 15 cm del sòl, les sabates incloses). La tela a emprar pot ser domàs, brocat, espolí, etc., en colors, amb or i plata o llistats.

Cosset

De vellut, ras, o brocat en negre. Ajustat al cos. Obert per davant i subjecte amb botons metàl•lics en la part interior. Escot de pic ribetejat de randa d’1 a 1,5 cm. La mànega és de tall de sastre, amb la copa frunzida i el puny en forma de destral, ribetejat de randa semblant al de l’escot. Els punys poden anar brodats, sense superar l’altura del colze, i porten tres botons. Sempre es porta per dins de la falda.

Manteleta (Mantellines)

És de randa o tul blanc o cru, preferiblement de cotó. La seua forma és de triangle. Porta punta de cotó, blonda, "alesón", etc. El cos de tul pot anar brodat en fil d’or, de plata, seda blanca o crua i adornada amb lluentons o canonets. Va frunzida en la part davantera, l’altura de la qual no superarà els 10 cm (8 cm per a les infantils), emmidonant-se només la part frunzida de la punta, formant aproximadament 5 o 7 canons. Se subjecta al cap per mitjà d’agulles de ganxo, mai amb diadema, col•locats per darrere de la randa.

Respecte al seu llarg, el pic posterior arribarà fins a la cintura aproximadament, caurà uns quatre dits per davall del muscle, i els pics davanters sobrepassaran la cintura fins a uns cinc dits.

Davantal

De tul negre, punta en negre, i pot anar brodat en fil d’or, plata o seda negra. Arredonit amb la dita punta i subjecte a la cintura amb cinta negra.

Mitges

Blanques o crues, de seda o cotó. Calades o brodades.

Sabates

Negres, de ras o vellut llis, amb taló. Escotats, tipus saló sense plataforma.

Peces d’abric

De caràcter optatives:

  • Capeta
  • Mocador de tapar

Font: Reglament sobre els elements de la Festa per a les associacions
federades en la Federació de Fogueres de Sant Joan

    

Foguera Florida Portazgo

Carrer Cefeu, 6

03006 Alacant

©2011 - Foguera Florida Portazgo

secretaria@foguerafloridaportazgo.es